29 januari 2014: lezing – Hendrik Conscience en de Antwerpse romantici, Merksem, Bibliotheek Park, Van Heybeeckstraat 28 a om 20 uur.
Inof en reservatie: 0800/992.93.
23 april tot 6 mei 2014, elke woensdagnamiddag van 18 tot 20 uur, cursus Cultuurgeschiedenis van de Nederlanden in het Kunsthistorisch Instituut van Antwerpen. Inschrijven: Kunsthistorisch Instituut van Antwerpen. De cursus vindt plaats in het Ecohuis aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout.
Wie heeft dat mooie portret van jou geschilderd?
groeten
Jim
Dag Jim,
Zeven jaar geleden, intussen. Een Nederlandse studente van de Academie in Antwerpern, genaamd Dilys Klitsée. Ze hebben haar gebuisd!
Hartelijk,
Jan.
Van Gogh hebben ze ook gebuisd. Ik blijf het een zeer mooi portret vinden. Als je haar coordinaten hebt wil ik haar wel eens contacteren.
Jim
Dag Jan,
Keileuke én interessante blog ! Dank om mij op de hoogte te houden als u lezingen geeft over Oud-Antwerpen en om uw notities over de Vlaamse-Beweging door te mailen.
vele groeten,
Koen
Dag Jan,
zoals je wellicht weet geven we een tweemaandelijks tijdschrift uit, nl. het VAT – Vrijzinnig Antwerps Tijdschrift – dat op 1.700 ex. verspreid wordt onder leden van verschillende vrijzinnige verenigingen. Je kan het ook online bekijken: http://www.vrijzinnigantwerpstrefpunt.com/vrijzinnig-antwerps-tijdschrift/
Mogen we – wanneer zulks zou passen in onze planning – eventueel een tekst uit jouw ‘blog’ gebruiken, uiteraard met duidelijke bronvermelding?
In afwachting van jouw – hopelijk positieve – reactie, hartelijke groeten!
François Peeters, redactie VAT
Geachte heer Jan Lampo,
Er moet me wat goeds van het hart. Tijdens het begin van de 2e corona crisis voelde ik me, net als heel velen, behoorlijk depri, zoals wij in Nederland dat noemen. Onze bibliotheken waren dicht, natuurlijk, maar gelukkig heb ik een aantal goed gevulde boekenkasten. Na Elsschot/Coonen/Roothaert/Mak te hebben gelezen moest ik op zoek naar meer. Dus toog ik naar onze hele grote zolder, wetende dat het complete werk van uw vader daar stond. Ik nam een aantal werken van hem mee, in chronologische volgorde. Ik sloeg de eerste pagina van: ‘Terug naar Atlantis’ open en las de beginregels. Gek, houd me niet voor een dweper, s.v.p., maar er daalde een enorme rust op me neer toen ik die regels, het boek, las. Ik ben toen het hele oeuvre van uw vader weer eens gaan herlezen, ben nu aan de ‘Geheime Academie’ toe. Ik zeg niet dat al uw vaders geweldig zijn, maar ze hebben me over een hele nare tijd heen geholpen, waar ik hem, postuum, nog voor dank.
Momenteel lees ik, geloof het of niet, ‘De campus moorden’ en ‘De engel en de zaag’. Die beide boeken moesten uit de bieb van Vlissingen komen? De Zeeuwen zijn misschien meer vertrouwd met de Vlaamse schrijvers dan wij ‘Ollanders?
Ik heb me kostelijk geamuseerd met ‘De man die van nergens kwam’, waarin u en uw zuster nogal figureren. Waarvoor ook mijn dank.
(Uw opdracht in het boek ‘De engel etc..’ aan uw moeder intrigeert me. Ik dacht dat u de dochter van Hubert en Lucia was? Noem me een bemoeial, excuus daar voor. Nogmaals: ik dank u en uw vader voor de prachtige boeken die me door een vreselijke crisis hebben gesleept.
Met vriendelijke en hartelijke groet,
Lucas Graver