Spring naar inhoud
Advertenties

Het wee van juffrouw Spit

Ik vind juffrouw Spit best aardig. En ik ben een van de weinige schrijvers die hun vakgenoten het succes niet misgunnen. Misschien omdat ik als literaire archivaris (en man van gevorderde middelbare leeftijd) geleerd heb hoe relatief het allemaal is.

‘J’en ai vu d’autres,’ zeggen ze in het Frans.

We worden allemaal teruggebracht tot mapjes oud papier in de kelders van het Letterenhuis. In het beste geval. De wereld maalt niet meer om boeken van gisteren, laat staan eergisteren.

Het enige dat ik van ‘Het smelt’ kan zeggen, is dat de eerste bladzijden mij, euh, ontmoedigden. Door het vele slecht geformuleerde en overbodige dat erop te lezen staat.

Gelukkig ben ik geen recensent.

Intussen laat het mij onverschillig dat juffrouw Spit moeite heeft met de opvolger van haar verpletterend debuut. Het is geen nieuws, ik hoef het niet te weten. Laat de geliefden van juffrouw Spit er zich druk over maken, niet het brede publiek. Er is genoeg groter onrecht in de wereld om krantenkolommen mee te vullen.

Advertenties
2 Reacties Post a comment
 1. lukasdevos #

  wat nu jan, zo treurig geworden (niet dat ik je dat misgun, maar vrolijkheid siert de mens) ? en wie zegt dat er ten minste ene is die oude teksten best leuk vind, van maurits mus tot van ees ? ik toch. als dat een troost mag zijn. ik zie je op de Arkprijs nu woensdag ? harteluk

  lukas

  mei 7, 2018
 2. ROGER DE MAERTELAERE #

  Het klinkt niet leuk en zeker niet sympathiek. Maar het is helaas de waarheid.

  mei 7, 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: